معرفی و بررسی دقیق حالت های دوربین عکاسیReviewed by دیدنگار on Jun 23Rating: 5.0آشنایی با مد های بسیار کاربردی دوربین عکاسی | بهترین حالت های دوربین عکاسیحالت های وحشتناک کاربردی دوربین عکاسی در حالت کلی، دوربین قادر به ثبت تصویر در چند حالت زیر میباشد: حالت دستی ، حالت های نیمه خودکار مانند حالت تقدم دیافراگم ( AV , A ) و حالت تقدم سرعت شاتر ، حالتهای خوکار مانند حالت تمام اتوکاتیک ( Auto ) ، حالت ( Portrait) ، حالت ( Landscape ) حالت های دوربین عکاسی.معرفی و بررسی دقیق حالت های دوربین عکاسی
منظور از حالت های دوربین یا همان مد های عکاسی ، همان پیچ تنظیمی است که با کمک آن میتوانید بهترین عکس ها را به وسیله ی شخصی سازی تنظیمات دوربین با فضای مورد نظر خود، ثبت کنید؛ همه تنظیمات قبلا در این حالت ها ذخیره شده اند. در ادامه قصد داریم شما را با کاربرد مهم ترین حالت های دوربین عکاسی آشنا کنیم.
اکثر دوربین های عکاسی چند حالت اصلی دارند که هنگام استفاده از آنها شما می توانید در کمترین زمان بهترین عکس ها را داشته باشید؛ یعنی پس از انتخاب مد عکاسی مناسب، تنها کاری که باید انجام دهید، فشار دادن دکمه شاتر است. اگر شما مطمئن نیستید که چگونه یک عکس خاص بگیرید، این حالت های دوربین عکاسی می تواند نقطه خوبی برای شروع کارتان باشد. به یاد داشته باشید که هنگام استفاده از این مدها ، دوربین شما همه چیز را کنترل می کند از جمله: رنگ ، کنتراست ، وایت بالانس ، سرعت شاتر ، دیافراگم و ایزو .
حالت های دوربین عکاسی در یک نگاه:
1 - حالت دستی ( M )
حالتی است که در آن تمام پارامترها توسط عکاس، به صورت دستی انجام میشود.
2 - حالت های نیمه خودکار
الف- حالت تقدم دیافراگم ( AV | A ):
در این حالت، تمام پارامترها به جز “سرعت شاتر” توسط عکاس تنظیم میشود و دوربین به صورت خودکار طبق شرایط نوری محیط سرعت شاتر موردنیاز را اعمال میکند.
ب- حالت تقدم سرعت شاتر ( TV | S ):
در این حالت، تمام پارامترها به جز “دیافراگم” توسط عکاس تنظیم میشود و دوربین به صورت خودکار طبق شرایط نوری محیط، عدد دیافراگم را اعمال میکند.
ج- حالت پروگرام ( P ):
در این حالت، مقدار حساسیت توسط عکاس تنظیم میشود و دوربین بهصورت خودکار طبق شرایط نوری محیط عدد دیافراگم و سرعت شاتر مورد نیاز را اعمال میکند.
3 - حالتهای خوکار
حالت تمام اتوکاتیک Auto :
در این حالت، دوربین بهصورت خودکار تمامی تنظیمات از جمله سرعت شاتر، عدد دیافراگم، حساسیت، میزان نور فلش و … را اعمال میکند و عکاس هیچگونه دخالتی در آن بببندارد.
حالت خودکار بدون فلش Flash off :
در این حالت، دوربین امکان عدم استفاده از فلش را به عکاس میدهد. به نوعی میتوان گفت “حالت خودکار بدون فلش“
حالت CA – Creative Auto :
در این حالت، دوربین در حالت خودکار بوده و در عین حال، عکاس به برخی تنظیمات از قبیل کم یا زیاد کردن عمق میدان و استفاده از فلش دسترسی دارد.
حالت Portrait :
در این حالت، دوربین با کاهش عدد دیافراگم و ایجاد عمق میدان کم، امکان گرفتن عکس پرتره با بکگراند محوشده را به عکاس میدهد.
حالت Landscape :
در این حالت، دوربین با افزایش عدد دیافراگم و ایجاد عمق میدان زیاد، امکان گرفتن عکس منظره مناسب را به عکاس میدهد، بهطوری که بیشتر فضای عکس واضح باشد.
حالت Sport :
در این حالت، دوربین بهصورت خودکار از سرعت شاتر بالا و عکاسی پیاپی به عکاس در ثبت تصویر از سوژههای متحرک با وضوح بیشتر کمک میکند
حالت Night Portrait :
در این حالت، دوربین بهصورت خودکار و طبق شرایط نوری محیط، سرعت شاتر را کاهش داده، دهانه دیافراگم را تا حد امکان باز کرده و حساسیت را تا حد لازم بالا میبرد. در این مُد، استفاده از سه پایه پیشنهاد میشود.
حالت ماکرو Macro or Close up :
در این حالت، دوربین بهصورت خودکار و طبق شرایط نوری محیط، دهانه دیافراگم را در بازترین حالت ممکن قرار داده تا عمق میدان کاهش یافته و درنتیجه، شاهد سوژه واضح و بک گراند محو شده باشیم.
به نقل از محمد هنرور